„Darvina balvas 2007” sadalītas
Publicēts 19. februārī, 2008.
Šī evolūcijas teorijas radītāja Čārlza Darvina vārdā nosauktā balva ik gadus tiek piešķirta tiem ļaudīm, kas gājuši bojā izcili stulbā veidā un tādējādi atbrīvojuši cilvēci no sava stulbā genofonda. Reizumis balva tiek piešķirta arī dzīviem cilvēkiem, ja tie kādā izcili stulbā veidā ir iznīcinājuši savas iespējas vairoties un radīt pēcnācējus.

Piekto vietu žūrija piešķīra 29. gadus vecam amerikāņu datorpasniedzējam, kurš mēģināja vienlaicīgi vadīt savu automašīnu un strādāt ar laptopu. Rezultātā viņa vadītā Honda Accord iebrauca pretējā braukšanas joslā un vadītājs gāja bojā. Dators gan esot joprojām turpinājis darboties.

 

Ceturtā vieta tika piešķirta Patrikam Stifam no Ilinonisas, ASV. Viņš uzvarēja savus čomus nakts sacīkstēs „Kurš ilgāk nostāvēs uz sliedēm, kad tuvojas vilciens”. Lieki piebilst, ka mašīnists lepno uzvarētāju pat nepamanīja.

 

Godalgoto trešo vietu ieņēma kāds vīrs no Rietumvirdžīnijas, ASV. Viņš bija izdomājis nojaukt veco šķūni, iedarbinājis motorzāģi un kā pirmo nozāģēja nesošo siju. Rezultātā viss šķūnis tiešām sagruva, bet tieši viņam uz galvas.

 

Otrā vieta – kāds vācu dārzkopis amatieris gribēja iznīcināt kurmjus savā vasarnīcas dārziņā. Viņš iedzina zemē vairākus metāla stabiņus, un pievienoja tos strāvai. Kas notika ar kurmjiem, nav zināms, bet pats lamatu autors bija uz vietas beigts. Policijai nācās atslēgt strāvu, lai savāktu viņa mirstīgās atliekas.

 

Pirmo vietu dala divi kaislīgi mīlnieki, kas tika atrasti kaili ceļa vidū. Kā vēlāk noskaidrojās viņi bija centušies nodarboties ar seksu uz blakus esošas daudzstāvu mājas diezgan stāvā piramīdveida jumta.

 

Un tagad dāmas un kungi… GRAND PRIX!!!

Teksasietis Maikls nebija nekāds parastais alkoholiķis. Viņš spirtoto dziru nevis dzēra caur muti, bet gan uzņēma caur otru galu. Sieva viņu raksturoja kā „atkarīgo no klizmas”. Kādu vakaru Maikls reāli „iemeta pa lampu”, sagrūžot pakaļā trīs litrus šerija. Kad viņš „atslēdzās”, taisnajā zarnā palikušais alkohols turpināja uzsūkties organismā un nobeidza viņu pavisam. Toksikologi vēlāk konstatēja, ka alkohola līmenis nelaiķa asinīs ir 0,47%, kas pēc Austrumeiropas standartiem gan nešķiet nemaz tik daudz.

 

Avots: The Darwin Awards 


Komentāri (4)
Miks: parasti ir smieklīgāki nāves veidi :)

0,47%? tas ir 4,7 promiles. Nav daudz, bet tomēr.

1 procents ir viena 100 daļa
1 promile ir viena 1000 daļa
19/02/2008 13:51
Džerijs Šterns: Eh, nav vairs tādi kreatīvi kā agrākos gados... Tagad pat stulbās nāves kļuvušas patiešām stulbas un neinteresantas. Agrāk nāviniekiem vismaz kāda pašironija bija :D
19/02/2008 13:55
Chirix: Miks, paldies, ka apskaidroji. Bet vienalga priekš A-eiropas nav daudz. Jelgavā 2003. gadā policija autoostā savāca vienu džeku ar vairāk kā 8 promilēm. Viņš ne tikai nebija miris bet varēja parunāt un loģiski paskaidroja mentiem, ka piedzēries tāpēc ka sieva pameta. Šie prasa - "Kāpēc pameta?". Viņš - "Tāpēc, ka dzēru".
19/02/2008 15:17
Džerijs Šterns: Puisis laikam bija lasījis "Mazo princi" :D
19/02/2008 17:53
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: