Apbalvo stulbākās tieslietas
Publicēts 16. februārī, 2009.
Amerikā sadalītas 2008. gada Stellas balvas. Šis apbalvojums tiek piešķirts cilvēkiem, kas gada laikā izcēlušies ar īpaši idiotiskām tiesu prasībām.

Balva nosaukta par godu Stellai Lībekai no Albekerkas pilsētas Ņūmeksikas štatā, kas 1992. gadā no „McDonalds” attiesāja 2 miljonus (ērtības labad visas summas minētas latos), jo pati bija aplējusies ar „makdonaldā” nopirku kafiju. Pērnā gada balvas ieguvēji un nominanti īpaši neatpaliek.

Kāds Vašingtonas jurists iesniedzis tiesā prasību piedzīt 45 miljonus no kādas veļas tīrītavas par viņam nodarīto „morālo kaitējumu un neērtībām”. Šādas sāpas viņam radījis tas, ka veļas tīrītavas darbinieki pazaudējuši viņa apakšbikses .

Vēl viens uzvarētājs ir kāda sieviete no Filadelfijas, kas strīda karstumā uzgāza savam „bojfrendam” dzērienu un metās prom, bet paslīdēja pašas izlietajā peļķē un salauza astes kaulu. Par to viņa no restorāna tiesas ceļā veiksmīgi piedzinusi 79 000 latu. (FEIKS)

Stellas balvu ieguvusi arī kāda Merva Grazinski no Oklahomas. Viņa, braucot ar savu dzīvojamo furgonu ar ātrumu ar ātrumu 110 kilometri stundā vienlaicīgi mēģinājusi uztaisīt sviestmaizi un likumsakarīgi iekļuvusi avārijā. Par to Merva tagad grib piedzīt 1,21 miljonu no dzīvojamo furgonu ražotāja „Winnebago”.(FEIKS)

Klāra Valtone no Kleimontas Delavēras štatā izdauzījusi divus zobus, kad pa tualetes logu centusies bezmaksas iešmaukt kādā naktsklubā. Par šo nelaimi viņa no kluba īpašniekiem vēlas „nieka” 8350 latu.(FEIKS)

Zaglis Terenss Diksons no Bristoles Pensilvānijas štatā attiesājis 350 000 no kādas nekustamo īpašumu apdrošināšanas kompānijas. Pamatojums - apzogot kādu privātmāju, Terenss iesprūdis garāžā un nav varējis tikt ārā astoņas dienas.(FEIKS)

Vēl viens zaglēns – Karls Trūmens no Losandželosas mēģinājis „nospert” kalpakus no kaimiņa mašīnas diskiem. Tos viņš laikam nedabūja, bet toties saņems 51 500 plus vēl ārstēšanās izdevumu kompensāciju, jo kaimiņš pārbrauca viņa rokai.(FEIKS)

Visbeidzot Katlīnas Robertsone no Ostinas, Teksasā saņēmusi 55 700 latus plus ārstēšananās izdevumu kompensāciju no kāda veikala īpašniekiem, jo iepirkšanās procesā paklupusi pati pār savu mazuli un salauzusi potīti.(FEIKS)

Juristi prognozē, ka nākamgad Stellas balvu saņēmēju skaits būs vēl garāks un aizraujošāks, jo ekonomiskā krīze spiež amerikāņus meklēt arvien oriģinālākus ienākumu avotus.

Vairāk smieklīgas un stulbas prāvas var atrast "Stella Awards"oficiālajā saitā


Komentāri (3)
sanitārs: bļa, kāds arī skatās ko raksta: http://www.stellaawards.com/bogus.html
16/02/2009 14:20
Chirix: Ui, pašam stulbi sanācis. Paldies sanitāram par acīgumu!!!
Vairums augstākminēto tiesu procesu izrādās feiks. To arī precizēju tekstā.

Tuvākajā laikā sagatavošu listi ar īstajām "stellām".
16/02/2009 22:54
ātrais internetā: Mums Latvijā arī vajadzētu līdzīgu apbalvošanu sarīkot!
02/08/2016 08:58
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: