Eksotiskā Āzija: Par tēviem un dēliem
Publicēts 19. maijā, 2008.
Kāds 72 gadus vecs ķīnietis kājām mērojis gandrīz 1000 kilometru garu ceļu, lai apciemotu savu dēlu – cietumnieku.

Sākumā pensionārs gribējis braukt ar vilcienu, bet neilgi pēc iziešanas no mājām viņam nozagta gan nauda, gan personas dokumenti. Tas gan uzņēmīgo ķīnieti nav atturējis. Vīriņš ar kruķīti rokā kājām gājis 71 dienu no savām mājām Taihē pilsētā (Aņhui provincē) līdz Ljanpingas (Lianping) cietumam Gvangdong (Guangdong) provincē. Iztikšanai viņš pa ceļam ubagoja un nereti ēda atkritumos atrastas ēdiena paliekas.  

Cietumsargi bija tik aizkustināti par vecīša stāstījumu, ka pārkāpa noteikumu un ļāva viņam tikties ar dēlu neskatoties uz to, ka apmeklētājam nebija nekādu personas apliecinošu dokumentu. Pat vēl vairāk – viņi kopīgi sameta naudiņu, lai nopirktu vīriņam atpakaļceļa biļeti. „Es savu dēlu nebiju redzējis divus gadus, tādēļ ierados, lai palūgtu viņu neuztraukties pa mani un aicinātu mainīties uz labo pusi,” pēc tikšanās teica pensionārs. Patiesībā gan cietumnieks ir viņa audžudēls kopš 10 gadu vecuma.

Es gan nesaprotu vienu – ja šis tēvs vienmēr bijis bija tik pašaizliedzīgs, kā gan viņa atvase nokļuva aiz restēm? Varbūt, ka pārlieka mīlestība bērniem nodara pat lielāku postu nekā dažs labs kārtīgs pēriens.

Avots: Cape Times 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: