Es, robote!
Publicēts 2. janvārī, 2009.
Viņa māk iztīrīt māju, iejaukt dzērienu, nolasīt priekšā avīžu virsrakstus un parādīt ceļu uz tualeti. Ko gan vēl vīrietis no sievietes varētu vēlēties!?

Tā vismaz domā kāds japāņu izcelsmes kanādietis Le Trungs, kurš iztērējis 28 000 dolāru (amerikāņu nevis kanādiešu) un neskaitāmas stundas sava laika, lai radītu sev ideālu robotu-meiteni. Iepazīstieties – Aiko!

Diezgan paradoksāli, ka uz jautājumu, kādēļ viņš sev nav sarūpējis īstu sievieti programmētājs atbildēja, ka tam neesot pieticis laika. Nav jau brīnums, jo gandrīz visu laiku viņš veltījis Aiko izgatavošanai. Turklāt savas lielās mīlas radīšanai Le Trungs arī iztērējis visus savus ietaupījumus un kredītlimitus, pārdevis mašīnu un paņēmis kredītus.

Savu veikumu viņš raksturo kā aktīvu beibi, kurai ir nedaudz pāri divdesmit gadiem, gracioza figūra, spīdīgi mati un smalki veidotas ķermeņa daļas. „Aiko ir rezultāts tam, kad zinātne satika skaistumu. Es gribu viņu padarīt tik cilvēcisku, cik vien iespējams, lai radītu perfektu dzīvesbiedri,” žurnālistiem stāstīja Le Trungs. Un uzreiz pēc šāda poētiskā ievada viņš kļūst pavisam tiešs: „Viņai nevajag brīvdienas, ēdienu vai atpūtu. Viņa ir perfekta sieviete.”.

Bez ievada minētā Aiko arī māk runāt japāņu un angļu valodās, viņa atpazīst cilvēku sejas un sveicina pazīstamos, nosaucot tos vārdā. Turklāt viņa labi rēķina, atvieglojot savam radītājam ģimenes budžeta aprēķināšanu. Aiko arī esot visas cilvēkam piemītošās maņas, izņemot ožu. Varbūt tas pat ir labi – neviens nezāģē nabaga Le Trungu par laikā neizmazgātām zeķēm.

Diemžēl man tā arī neizdevās rast apstiprinājumu tam, vai Aiko veic arī sievas galvenos pienākumus (es te nedomāju kotlešu cepšanu). Aiko mājas lapā gan apgalvots, ka viņa joprojām ir jaunava. Un pievienotajā video ir redzams, ka robotmeitenei diez ko nepatīk, ja kāds grābstās gar viņas robotpupiem.

 

 

Avots: China Daily 


Komentāri (5)
gunča: man ar tādu vajag :D
02/01/2009 15:36
Džerijs Šterns: her appearance is freaking me :D
02/01/2009 20:04
xblog.lv: Nu mūs sievietes aizstāt tāds robots nespēs jebkura gadījumā :D
05/01/2009 13:58
Ieva: fū, pretīga lelle...dīvaini krikšķ un debīli runā un jocīgi izskatās!:-/ Un pats izgudrotājs nu ar neizskatās normāls...bet tāds tādu jau atrod lol :D
23/01/2009 15:48
Noderīgi: Roboti - mūsu nākotne !
03/08/2016 09:32
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: