Fotogrāfu „Dzelzs vīrs”
Publicēts 20. maijā, 2008.
Īstam fotogrāfam strādāt netraucē pat kājā iemests šķēps.

Raians Makgīnijs (Ryan McGeeney) laikraksta „Standard Examiner” fotogrāfs, gatavojot reportāžu par studentu vieglatlētikas sacensībām, tā aizrāvies, ka iemaldījies neatļautajā zonā un viņam kāju caururba kāda sportista mests šķēps.

Taču R. Makgīnijs, darot godu visai fotogrāfu ģildei, nemaz neapmulsa – kamēr mediķi un klātesošie cietušajam sniedza pirmo palīdzību, viņš mierīgi fotografēja savu kāju un tajā ietriekto šķēpu. „ja es tā nebūtu darījis, droši vien vēlāk dabūtu brāzienu no sava redaktora,” fotogrāfs vēlāk paskaidroja.  

Šķēps viņa kājā bija ieurbies nedaudz virs ceļa un otrā pusē kājai nedaudz iznācis ārā. Sāpes esot bijušas baigas, taču cietušajam paveicās, ka īpaši netika skarti ne asinsvadi, ne muskuļu saites, ne cīpslas. Turpat uz vietas stadionā tika nozāģēts lielākais šķēpa gals, bet uzgali no viņa kājas izņēma tikai slimnīcā. Uz brūces uzliktas 13 šuves.

Sportists Antonijs Mails (Anthony Miles), kura raidītais šķēps skāra neuzmanīgo fotogrāfu esot bijis pamatīgā šokā, bet viņa treneris gan notikušo komentēja vēsā mierā: „Labi, ka mēs paņēmām līdzi arī rezerves šķēpu.”. Viņam izdevās nomierināt arī satriekto sportistu un ar nākamo raidījumu tas savai augstskolai izcīnīja uzvaru.

Avots (teksts un bilde): Yahoo News

Komentāri (1)
Džerijs Šterns: Mintons, kad viņam pēdu norāva trieciens pret zemi (neveiksmīgs paraplāna izlidojums), arī smaidīgs sauca, lai viņam māsa nāk fočēt kāju, bet māsa noģība. Tā ir nevis izturība, bet medicīniskais šoks.
20/05/2008 12:15
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: