Futbola kaislības: Tiesnešiem uzbrūk pat garīdznieki
Publicēts 11. martā, 2008.
Eiropas dienvidos futbola kaislības sit augstu vilni. Tā vietā lai izvicinātu kulakus ar pretinieku faniem kā to civilizēti dara angļu un Austrumeiropas valstu futbola fani, karstasinīgie itāļi baros uzbrūk futbola tiesnešiem.

                                

Itāļu futbola tiesnesis Mauro Bergonzi (attēlā centrā), kurš nesen Itālijas čempionāta spēlē starp Turīnas „Juventus” un Neapoles „Napoli” piešķīra divus apšaubāmus soda sitienus uz turīniešu vārtiem, pašlaik policijas apsargāts tiek turēts nezināmā vietā. Tam par iemeslu ir nesens notikums, kad grupa futbola huligānu uz ielas uzbruka kādam vīrietim, kuru noturēja par minēto tiesnesi. Vēlāk gan izrādījās, ka piekauts kāds nevainīgs baņķieris.

 

Apsardze pastiprināta arī tiesneša darbu pametušajam Pjerludži Kollinam (pazīstams arī kā „Fantomass”). Viņš gan pie uzbrukumiem ir pieradis un savulaik pret viņu futbola huligāni vērsušies pat ar šaujamieročiem.    

 Viens no Bulgārijas vadošajiem tiesnešiem Valērijs Petrovskis nebija tik veiksmīgs kā itāļi. Sofijas pilsētā viņu no izvilka mašīnas un piekāva ar beisbola vālēm un kastetēm bruņojušies huligāni.

 Šie ekscesi paši par sevi nebūtu nekas ārkārtējs. Ne velti jo pastāv teiciens – „Dienvidu vīriešiem futbols ir otrā vietā aiz reliģijas”. Taču šķiet, ka vērtības ir mainījušās vietām. To apliecina arī pēdējais starpgadījums Vatikāna Garīdznieku kausa laikā. Turnīra favorīti – „Svētā apustuļa Pāvila koledžas” komanda diskvalificēta, jo kāds no tās spēlētājiem (mācītājs no Burkinfaso) iemetis tiesnesim ar kreklu.

Garīdznieku kauss ir Romas katoļu baznīcas organizēts starptautisks amatieru futbola turnīrs, kas notiek Vatikānā. Tajā piedalās garīdznieku komandas no visas pasaules, kā arī pāvesta miesassargu („Šveices gvardes”) komanda. Pats interesantākais, ka turnīra mērķis ir „atgriezt futbolam tā labo slavu”.

 
Avoti: BBC un Yahoo News

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: