Huligānus iezīmēs ar krāsu
Publicēts 2. decembrī, 2008.
Ukrainas drošībsargi gatavojas "adekvātam atbildes triecienam" cīņā pret sabiedriskā īpašuma apzīmētājiem un aprakstītājiem.

Ukrainas pilsētā Zaporožes municipālā milicija sākusi īpašu cīņu pret pilsētas īpašuma bojātājiem. Pēc mēra Jevgēnija Katašova rīkojuma drošībniekiem atļauts notikuma vietā pieķertos „māksliniekus” nokrāsot no galvas līdz kājām. Šim nolūkam pašvaldība miličus „apbruņojusi” ar krāsas baloniņiem.

„Tie mūlāpi, kas apzīmēs pilsētas tramvaju atrausies pēc pilnas programmas,” piedraudēja mērs J. Katašovs. Cīņai pret pusaudžu huligānismu sabiedriskajā transportā tikšot pielietotas arī mazāk eksotiskas metodes – piemēram, audzinoša rakstura pārrunas mācību iestādēs.

Vietējie mediji ironizē, ka pašvaldības aktivitātes sakrīt ar to laiku, kad pilsētā tiek palaists jauns tramvajs. Uzņēmumā „Tatra-Jug” ražotais transporta līdzeklis pašvaldībai izmaksājis apmēram divus miljonus ukraiņu grivnu (apmēram 300 000 dolārus).

Ukraiņu žurnālisti arī zina teikt, ka pašvaldības aktivitātes izsaukušas pretējo efektu. Zaporožes pusaudži jau izsludinājuši „jaunā tramvaja medības”.  

 

Avots: Lenta.ru


Komentāri (2)
Miks: Draudīgs risinājums. Kurš gan gribētu tikt nopūsts ar krāsas baloniņu?
02/12/2008 16:10
ClubX.lv: Ir jau tādi kas izdaiļo ar smuku zīmējumu, ne jau visi tikai ķēpā. Bet protams tos, kam tā nav māksla bet vandālisms, var nopūst ar baloniņu - būtu pat ieteicams.
11/12/2008 11:29
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: