Imunitāte pret elektrību
Publicēts 3. jūnijā, 2008.
Izklausās pēc „Marvel” komiksa, bet mūsu vidū dzīvo cilvēki ar īpašām spējām. Piemēram, tādi, kas nejūt elektrības triecienu, pat ja kailām rokām aiztiek neizolētus strāvas vadus.

Rumāņu elektriķis Konstantīns Kraju (51) apgalvo, ka var iebāzt divas naglas elektrības rozetē un viņa pirksti jutīšot tikai siltumu. Savu īpašo spēju viņš atklāja pavisam nejauši, kad veica remontu kādas dzelzceļa kompānijas ēkai.

„Es palūdzu kolēģi atslēgt strāvu un pats ķēros pie darba. Tikai pēc tam, kad biju pabeidzis, sapratu, ka patiesībā esmu strādājis ar vadiem, pa kuriem joprojām plūst strāva,” stāstīja rumāņu zibenszellis.

Sākotnēji gan visi apšaubīja K. Kraju „superspējas”, bet tad viņš sarīkoja īpašu prezentāciju medijiem, kuras laikā iesprauda kontaktā divus vadus, un, izmantojot savas rokas kā elektrības vadītājus, iededzināja spuldzīti. Pēc tā viņš izpelnījies iesauku „Elektrovīrs”. Speciālisti spriež, ka vai nu K. Kraju āda ir neparasti izturīga pret elektrību vai arī viņam piemīt kāda nezināma anomālija, kas pasargā sirdi no elektrošoka.

Taču K. Kraju nebūt nav pirmais „Elektrovīrs” pasaulē. Ķīniešu pensionārs Žangs Deke (attēlā) regulāri sevi pieslēdz pie 220 voltu strāvas, jo tas viņam palīdzot uzturēt fizisko formu. Turklāt viņš spējot strāvu kontrolēt. Piemēram, reiz Ž. Deke apkārās ar spuldzītēm, pieslēdzās strāvai un prata mainīt spuldzīšu degšanas spilgtumu. Ķīnietis savas „superspējas” izmantojot arī vērtīgiem mērķiem – piemēram, masē draugus, kas cieš no reimatisma vai artrīta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avoti: Daily Times un SoftPedia

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: