Itālijā aizliedz kasīt kājstarpi
Publicēts 3. martā, 2008.
Ja esi vīrietis un gatavojies tuvākajā laikā doties uz ceļojumā uz Itāliju, ņem vērā – kasīt kājstarpi šajā valstī tagad ir oficiāli aizliegts.

Šādu lēmumu precedenta kārtībā pieņēma Itālijas Apelāciju tiesa, noraidot kāda 42 gadus veca strādnieka apelāciju par tiesas lēmumu, ar kuru viņam noteikta 200 eiro sodanauda par pieskaršanos savai kājstarpei publiskā vietā. Tagad viņam būs ne vien jāmaksā sods, bet arī jāsedz tiesas izdevumi 1000 eiro apmērā.

Mums kautrīgajiem ziemeļniekiem tas visticamāk neradīs nekādas problēmas, taču itāļiem daudzviet ir tradīcija ķerties pie kājstarpes katru reizi, kad garām pabrauc katafalks vai vienkārši, lai novērstu draudošu nelaimi. Līdzīgi kā mums pārspļaut pār kreiso plecu vai trīsreiz piesist pie koka. Apelācijas tiesu gan šādas vietējās paražas saglabāšana neuztrauc un tā savā ziņojumā sausi norādīja, ka jebkāda kājstarpes aiztikšana „ir sliktas uzvedības pazīme un jāuzskata par darbību, kas nav savienojama ar pieklājības normām”. Citiem vārdiem – ja gribi kasīt olas, dari tā lai neviens neredz.

 

Avots: Sky News 


Komentāri (2)
Miks: ak šie itāļi! :D es brīžiem nesaprotu, kā tas ir iespējams, ka ir cilvēki var visā nopietnībā ņemties par šādām lietām.
03/03/2008 12:07
Mikausis: latvieši varētu nākt klajā ar iniacitīvu- izsaut visus melnos kaķus
03/03/2008 12:24
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: