Izglāb valsti – neļauj deputātam balsot dzērumā!
Publicēts 8. decembrī, 2008.
Austrālijā likumdevējiem pirms atbildīgiem balsojumiem, iespējams, nāksies „pūst trubiņā”.

Šādu prasību saviem politiķiem arvien stingrāk izvirza Austrālijas iedzīvotāji, jo pēdējā laikā vietējie tautas kalpi arvien biežāk mēdz dzērumā dažādi izpildīties.

Tā piemēram kāds Ņūsousvelsas štata deputāts Anfdrē Freizers no Austrālijas Nacionālistu partijas bija spiests pamest savu amatu „ēnu kabinetā”, jo 3. decembrī partijas saviesīgā pasākumā reāli iemetis pa lampu un rupji grūstījis kādu partijas biedreni.

Bet septembrī no sava krēsla nācās šķirties arī iekšlietu ministram Metam Braunam, jo viņš ballītē par godu budžeta pieņemšanai, bija izģērbies apakšveļā un dejojis, berzējoties gar kādas savas padotās krūtīm. Pēc tam gan eksministrs taisnojās, ka neko no ballītes neatceroties, bet ļoti atvainojoties, ja kādu aizskāris.

Parlamentā pārstāvētās Konservatīvās partija un Zaļā partija aktīvi atbalsta ideju par alkohola testu ieviešanu politiķiem. „Ja reiz tiem, kas vada auto, ir jāpūš trubiņā, tad tāpat vajadzētu pūst arī tiem, kas pieņem likumus,” uzskata Zaļās partijas pārstāvis Džons Kejs.

Iespējams arī mūsu Saeimas deputātiem un valdības ministriem būtu jāseko Zaļā kontinenta kolēģu paraugam. Es personīgi ticu, ka tādā gadījumā būtu krietni sakarīgāks budžets par pašreizējo.

Avots: Reuters 


Komentāri (1)
xblog.lv: To sauc par Visatļautību! Jo augstāks amats, jo lielāks a**!
11/12/2008 11:33
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: