Mazs cinītis gāž lielu vezumu
Publicēts 8. septembrī, 2008.
Izrādās, ka miniatūrais čihuaha ir otrais visdestruktīvākais suns pasaulē, aiz tāda milzeņa kā Dāņu dzinējsuns.

Aprēķināts, ka viens čihuaha savas dzīves laikā saimniekiem sarūpē vidēji 638 britu mārciņu (apmēram tikpat latos) lielus zaudējumos. Ar to viņš tikai par 30 mārciņām atpaliek no sava milzīgā brālēna – dāņu dzinēja.

Sabojāti paklāji, saskrāpētas durvis, sagrauztas gultu un krēslu kājas, saplēsti trauki un tā tālāk – vismazākajam no cilvēka labākajiem draugiem nekas nav par grūtu. Daudz neatpaliek arī vēl viens nevaldāms sīkulis – taksītis, kas savas dzīves laikā izposta īpašumu vismaz 444 mārciņu vērtībā.

Turpretim milzu sanbernāri, kopā ar mopšiem (pug) līdero vismazāk postošo suņu sarakstā. Visticamāk tādēļ, ka pēc sava rakstura ir mierīgi un viegli pakļaujas dresūrai.

Šo pētījumu britu sociologi veica pēc kādas apdrošināšanas kompānijas pasūtījuma, kas bija atklājusi, ka divas trešdaļas kompensējamo postījumu klientiem nodarījuši pašu suņi. Pavisam aptaujāti vairāk kā 3000 suņu īpašnieku.

Manuprāt, pētījuma rezultātus gan varētu reducēt tikai uz rietumu pasauli. Kaut arī mūsu lokālajām „parisām” ir ne mazāk aktīvi šuneļi, tie vienkārši netiek klāt tik daudz dārgām mantām, ko sabojāt. Tāpat kā neaudzināmie kaukāziešu ganu suņi vai eskimosu hiperaktīvie haskiji.

 

Avots: Ananova


Komentāri (3)
Antons XIV: Labs :D!
08/09/2008 11:56
The Incredible Man is Back: ah mazie rakari :D
08/09/2008 12:45
Džerijs Šterns: normal false false penteri derētu izdzēst ;)
bet vispār tā ir britu vaina, kāds saimnieks, tāds suns :D jo man arī ir čivauva un tiranizē visus tikai psiholoģiski ;)
08/09/2008 14:31
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: