Mīlas skola
Publicēts 20. martā, 2008.
Gribi zināt, kas ir mīlestība? Piesakies kursos!

Singapūras Ngee Ann universitāte šajā mācību gadā sākusi piedāvāt studentiem valdības apmaksātu mācību kursu par flirtēšanu un attiecībām. Tā ietvaros studenti apgūst mīlas dziesmas, ātro randiņu iemaņas un interneta čatošanas prasmes. Studentu interese ir tik liela, ka nākamgad universitāt plāno nolīgt papildu pasniedzējus.

Lektors teica, ka, ja kāds puisis vismaz 5 sekundes skatās man acīs, tad esmu viņam esmu iepatikusies un man ir izredzes,” žurnālistiem priecīgi stāstīja 18 gadīga studente Izabella Sīta. Savukārt students Kamals Prakašs novērojis, ka kopš kursa uzsākšanas viņam uzlabojušās attiecības ar vecākiem, taču meiteni gan viņš joprojām nav atradis, jo „vēlas koncentrēties studijām”.

Kursu „Attiecību izpratne: mīlestība un seksualitāte” apmaksā no valsts budžeta un to pasniedz pārstāvis no Singapūras Sociālās attīstības vienības (SAV). SAV ir valsts oficiālā savešanas (sapazīstināšanas) aģentūra.

Bailēs par iedzīvotāju skaita sarukumu un veco cilvēku īpatsvara pieaugumu Singapūras valdība jau gadiem ilgi realizē dažādas programmas, kas mudina jaunos singapūriešus precēties un taisīt bērnus. Tai skaitā ne tikai kursi, bet arī īpašas ballītes un ceļojumi studentiem (būtu ko pamācīties Godmanim un Baštikam).

Singapūras demogrāfiskās problēmas gan vairāk ir raksturīgas rietumu pasaulei. Citas Āzijas reģiona valstis vairāk cīnās ar pretējo galējību – pārāk lielu iedzīvotāju pieaugumu. Piemēram, Ķīnā arvien biežāk dzirdams par piespiedu abortiem. Bet kādā Indijas štatā vīriešiem izsniedz ieroču atļaujas tikai tad, ja viņi ir sterilizējušies (sak – ja reiz kādu nošaus tad, lai nesadomā uztaisīt citu indieti vietā).

 Avots: REUTERS


Komentāri (1)
Kauls: Žēļ, ka šie studenti neprot latviski, varētu vienkārši izlasīt http://sarkanais.lv/2008/03/04/seksa-ieteikumi/ un nebūtu jāapmeklē studijas :)
20/03/2008 14:05
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: