Modernā māksla: divgadnieks piemuļķo mākslas kritiķus
Publicēts 13. februārī, 2008.
Vidusmēra skatītājs šo zīmējumu ar nosaukumu „Vismīļākais zilonis” raksturotu kā maza bērna ķēpājumu un nemaz nekļūdītos. Taču abstraktās mākslas eksperti te saskata „plūdumu” un „enerģiju” un ir pat gatavi izdot naudu par šiem darbiem.

Taču kritiķi un kolekcionāri nenojauš, ka šo zīmējumu autors tiešām ir divgadīgs britu puišelis Fredijs Linskijs (attēlā). Viņa māte publicēja dēla darbus internetā, jokodamies pierakstot, ka tos radījis ekspresionistu aprindās pazīstams gleznotājs un mākslas kritiķis. Patieso gleznotāja vecumu viņa, protams, noklusēja.

 

 

 

„Man likās, ka skatītāji paši visu sapratīs. Bet drīz vien kāds kolekcionārs par 20 mārciņām nopirka „Vismīļāko ziloni” un stāstīja, cik ļoti viņam patīk gleznojuma plūdums un enerģija,” teica sieviete. Gleznas jaunais īpašnieks ir kāds mākslinieks un kolekcionārs no Mančestras. Bet kāda Berlīnes galerija izteikusi vēlmi sarīkot Fredija darbu izstādi vēstulē norādot, ka viņa darbi ir ļoti kvalitatīvi un galerija priecātos, ja uz izstādi ierastos arī pats mākslinieks. Arī vāciešiem, protams, nebija ne jausmas, par Fredija vecumu.

Izklausās, ka kļūt par atpazīstamu personu ekspresionistu aprindās, kas apgrozās pa dažādām izstādēm Eiropas galvaspilsētās, nav nemaz tik grūti.  

 

Avots: Daily Mail 


Komentāri (2)
Miks: vecais labais filmās apspēlētais joks izrādās, var izpildīties arī reālajā dzīvē :)
13/02/2008 10:59
The Incredible Man is Back: man patīk tas ķēpājums, kas sīcim aiz muguras :P
13/02/2008 12:59
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: