Nāvīgs princips
Publicēts 26. februārī, 2008.
Jaunzēlandes iedzīvotājs Ivans Segedins (39) bija kaislīgs cīnītājs pret auto drošības siksnu lietošanu. Tieši šī principialitāte arī maksāja viņa dzīvību.

Ivans gāja bojā pērnā gada vasarā salīdzinoši nelielā satiksmes negadījumā. Viņš zaudēja kontroli pār savu auto, ietriecās pretim braucošā mašīnā un mira no trieciena pret stūri. Kā žurnālistiem nesen atzina izmeklētāja Karla na Nagara, autovadītājs būtu izdzīvojis, ja vien būtu bijis piesprādzējies.

Taču nelaime tāda, ka Ivans principiāli ienīda drošības siksnas. Četru gadu laikā viņš bija 32 reizes sodīts par braukšanu bez piesprādzēšanās. Taču viņš kā īsts revolucionārs nemaz nedomāja padoties. Dumpīgais vadītājs aprīkoja savu auto ar viltus drošības siksnu, kas vizuāli izskatījās kā īsta, bet patiesībā pilnībā nefiksēja vadītāja ķermeni. Acīmredzot kāds Ivanam bija izstāstījis urbāno leģendu par to, ka autoavārijā var izdzīvot izlidojot caur vējstiklu.

Cita starpā viņa auto nebija izgājis tehnisko apskati, bija pilnībā izrūsējis, bet pats vadītājs bija sapīpējies zālīti un salietojies metamfetamīnu. Taču tieši drošības siksna šoreiz izrādījās līnija, kas šķir dzīvību no nāves. Interesanti kā I. Segedinu palaida garām Darvina balvu pasniegšanas komiteja?   

 

Avots: The Dominian Post

 


Komentāri (4)
The Incredible Man is Back: dabuuja ko gribeeja
26/02/2008 12:16
Džerijs Šterns: Tāpēc, ka TĀDU idiotu ir pārāk daudz... Darvina prēmija tiek dota par sevišķi oriģinālstulbiem paņēmieniem.
26/02/2008 12:17
Chirix: Nu nav gadījies dzirdēt par daudziam, kas 32 reizes nav sapratuši brīdinājumu un vēl izgatavojuši viltus siksnu.
26/02/2008 12:19
Miks: pilnīgs cirvis. pats skolas laikā nošķīlu žiguli un pat ar visu sprādzēšanos dabūju ars tūri pa ribām un muti. Tagad vienmēr sprādzējos. Tiklīdz iesēžos tā uzreiz klikšķinos. reflekss.
26/02/2008 12:20
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: