Pašiem sava paradīze
Publicēts 29. decembrī, 2008.
Mūsu un citu Eiropas nāciju senči saviem mirušajiem kapā līdzi lika ieročus, ar ko sevi aizsargāt ceļā uz viņsauli, un naudiņu, ko samaksāt laiviniekam vai svētajam Pēterim par ieeju paradīzē. Nesen atklāts, ka aziātu senči domājuši vēl vienu gājienu uz priekšu – gadījumam, ja mirušais netiek ielaists paradīzes dārzā, viņi tam līdzi deva pašam savu mobilo „paradīzi”.

Decembra sākumā arheologi Ķīnai piederošajā Gobi tuksneša daļā uzgājuši aptuveni 2700 gadus vecus apbedījumus, no kuriem izņēmuši vairākus kilogramus labi saglabājušās marihuānas. Tā oficiāli ir pasaulē vecākā „zālītes” glabātuve.

Dažādas ķīmiskās pārbaudes apliecinājušas, ka kapā atrastajai marihuānai piemitušas psihotropas īpašības, līdz ar to nopietni apdraudot vēsturnieku hipotēzes, ka tālaika cilvēki šo augu būtu lietojuši tikai drēbju, virvju un tamlīdzīgu lietu izgatavošanai. Gadsimtu gaitā gan tās ir pazudušas, tādēļ arheologiem nespīd „noķert kaifu”.

Sākumā zinātnieki domājuši, ka atrastais augs ir koriandrs, bet analīzes apstiprinājušas, ka tas ir „cannabis”. Atradums arī pierāda, ka jau tajos laikos cilvēki paši audzējuši šos augus. Turklāt nelaiķim līdzi dotas tikai auga sievišķās daļas, kas ir krietni psihoaktīvākas par vīrišķajām. „Tas mums neatstāj nekādas šaubas, kādam nolūkam šie krājumi paredzēti,” secināja izrakumu vadītājs Itāns Russo.

Marihuāna tika glabāta ādas maisiņā ievīstītā koka trauciņā, kas tika novietots blakus nelaiķa galvai. Mirušais esot bijis 45 gadus vecs, baltais vīrietis. Spriežot pēc citiem kapavietā atrastajiem objektiem, pētnieki secinājuši, ka viņš ieņēmis augstu posteni (visticamāk – šamanis) Guši cilts hirerhijā.

 Avots: MSNBC.com


Komentāri (3)
Džerijs Šterns: Varbūt šis arī klasificējams savā veidā kā ierocis pret kapu atracējiem? Psiholoģiskais :D

p.s. apsveicu ar iekļūšanu "SestDienā" :D
30/12/2008 10:23
ClubX.lv: Visiem patīk zālīte... :))))))
30/12/2008 12:02
sekss.us: hehe laba
01/01/2009 03:13
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: