Pīpmaņi nepadodas: Smēķētājus sargās diplomātiskā imunitāte
Publicēts 8. martā, 2008.
Rietumu pasaulē arvien plašāk izplatās „tīrā gaisa likumi”, jeb, vienkārši sakot, smēķēšanas ierobežojumi. Taču krogu īpašnieki pret šiem ierobežojumiem cīnās ar apskaužamu oriģinalitāti.

Reiz, studiju laikos kopā ar kursabiedriem, paņēmuši dažus „Kagorus” un „Khvančkarai”, aizstaigājām uz Daugavmalu. Korķu viļķa nevienam, protams, līdzi nebija, bet vecais triks ar korķa iespiešanu pudelē nenostrādāja. Kaut arī mēs studējām sociālās nevis eksaktās zinātnes, nelielā ārkārtas brainstormā radījām neskaitāmas fizikas teorijas par vīna pudeļu atvēršanas paņēmieniem un izmēģinājām tos praksē (tai skaitā pat tādu, ka korķim vajadzētu izlekt ārā, ja ar plaukstu pareizi uzsit pa pudeles dibenu). Kaut kad šī procesa laikā kursabiedrs Jānis dziļdomīgi novilka: „Ehh, ja mēs tikpat aktīvi un radoši būtu domājuši variantus, kā nopelnīt, tad jau rīt varētu būt miljonāri.”.

Šī frāze man iešāvās prātā ik reizi, kad uzdūros kādām jaunam radošam risinājumam, ar ko krodzinieki cenšas apiet smēķēšanas ierobežojumus. Viņu izdomai šķiet nav robežu. Tādēļ izlēmu nelielā rakstu sērijā padalīties ar dažiem piemēriem.

Jau rakstīju par vācieti, kas sava krodziņa sienās ierīkojis īpašus smēķētāju caurumus. Taču kāds viņa kolēģis Lielbritānijā ir bijis vēl oriģinālāks. Anglis Bobs Bīčs (attēlā pa labi), savu krodziņu Souzhemptonas pilsētā pārsaucis par Redondas karalistes konsulātu un cer saņemt atļauju reģistrēt to kā šīs valstiņas vēstniecību Lielbritānijā. Viņš jau iesniedzis karalienei akreditācijas vēstuli. Ja viņas lēmums būs labvēlīgs, kroga teritorijā spēkā būs Redondas nevis Apvienotās Karalistes likumdošana. Tas ne tikai ļautu diplomātiskās imunitātes aizsegā uzpīpēt, bet arī pazeminātu alus cenas, jo par tiem vairs nebūtu jāmaksā PVN.

Redonda ir neapdzīvota sala Karību jūrā, netālu no Antigvas. Formāli tā ietilpst Antigvas sastāvā, bet 1998. gadā kāds 60. gadus vecs kanādiešu rakstnieks un burātājs Bobs Viljamsons sevi pasludināja par Redondas karali Robertu Drosmīgo (Robert the Bald). Karalis atbalsta ideju veidot vēstniecību Lielbritānijā. Vēl jo vairāk tādēļ, ka viņa čoms no burāšanas laikiem Edvards Elders (attēlā pa kreisi) ir pastāvīgs B. Bīča krodziņa apmeklētājs. Krodzinieks par savu iniciatīvu jau saņēmis Redondas bruņinieka titulu.  

P.S. Paldies Džerijam par šī konkrētā stāsta piespēlēšanu.

P.P.S. To vinčikus mēs beigās dabūjām vaļā ar brutālu spēku.

Avots: Daily Mail

 

Līdzīgi raksti: Pīpmaņi nepadodas!


Komentāri (1)
Džerijs Šterns: Ēē? Kaut ko tu jauc, es tev šo neatceros "piespēlējis" :D
09/03/2008 22:47
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: