Sarkanā uzvaras gājiens
Publicēts 29. oktobrī, 2008.
Vairums sieviešu par automašīnas būtiskāko parametru uzskata tās krāsu. Zinātnieki pierādījuši, ka vīrieši tieši tikpat vienkārši novērtē sieviešu apģērbu.

Ja sieviete vēlas savaldzināt vīrieti, viņai ieteicams vilkt sarkanu kleitu – tāds varētu būt galvenais secinājums Ročesteras universitātes (Ņujorkā) zinātnieku veiktajam pētījumam.

Pētnieki virknei vīriešu demonstrējuši attēlus ar vienu un to pašu sievieti, vienādā apģērbā, kuram mainīta tikai krāsa, un lūguši izvēlēties, kura no tām viņiem šķiet seksuāli vispievilcīgākā. Pēc tam eksāmens atkārtots ar fotogrāfijām, kurām bija atšķirīgas krāsas rāmīši. Visos gadījumos pārliecinoši uzvarēja fotogrāfijas ar sarkano kleitu, vai sarkano rāmi. Interesanti, ka pētnieki lūdza respondentiem atbildēt arī uz šādu jautājumu – „Ja jums būtu 100 dolāri un jūs ietu ar šo sievieti uz randiņu – cik jūs viņas dēļ iztērētu?”. Arī šajā aptaujā uzvarēja „dāmas sarkanā”.  

Puķu, šokolādes un visādu Valentīndienas nieku pārdevēji, protams, šo sakarību pamanījuši jau sen, bet amerikāņu zinātniekiem esot izdevies aizrakties arī līdz šīs konotācijas būtībai. Izrādās, ka atsevišķiem primātiem (paviāniem, šimpanzēm) ovulācijas laikā attiecīgās ķermeņa vietas iekrāsojas sarkanas, tādējādi tēviņiem tiek dots signāls, ka ir pienācis laiks pāroties.

Intereses pēc zinātnieki šo eksperimentu atkārtojuši arī ar sievietēm, lūdzot tās paskaidrot, vai attēlā redzamā sieviete ir pievilcīga. (Nesaprotu, kādēļ viņi nevarēja viņām rādīt vīriešu fotogrāfijas). Lai nu kā – uz sieviešu atbildēm krāsa nesot atstājusi tikpat kā nekādu iespaidu. Pavisam eksperimentā tika aptaujāti 100 vīrieši. Geji un daltoniķi aptaujāto lokā netika iekļauti.

 
P.S. Nupat ienāca prātā vēl viens pierādījums - bija mums te iekš MIX.lv tāds blogotājs, kas par seksa tēmām interesanti rakstīja. Ja nemaldos viņam arī bija niks Sarkanais. ;)

Avots: Reuters 


Komentāri (4)
Džerijs Šterns: Sarkanais neko pats nerakstīja, tikai ar rindkopām no dažādu autoru rakstiem vedināja lasītājus uz www.sarkanais.lv
29/10/2008 12:32
Chirix: Intereses pēc iegāju tajā sarkanais.lv. Spriežot pēc datumiem, neilgu laika posmu raksti likti ļoti intensīvi bet nu jau ilgāku laiku klusums. Laikam pulveris izbeidzies. Gluži kā tīņu sekss - entuziasma apskaužami daudz, bet process ļoti īss.
29/10/2008 12:38
Džerijs Šterns: Da nē, tur cita lieta. Pagaidām apstādināts, bet drīz atkal būšot.
Kas attiecas uz sarkano krāsu kā tādu, tas ir pavisam vienkārši - tīri FIZISKĀ līmenī tā ir pirmā, kuru uztver cilvēks, un ar psiholoģiju tur sakars ir tikai pakārtoti.
29/10/2008 12:44
Sekss: Tas ir nepārprotami ka sarkanā krāsa ir uzbudinoša. Tā tomēr izceļas. Un cilvēks kas ir tērpies sarkanā, vienmēr tiek pamanīts :)
03/11/2008 12:03
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: