Suņu kaku CSI
Publicēts 5. janvārī, 2009.
Acīmredzot par savu nākamo ienaidnieku aiz arābiem ebreji uzskata bezatbildīgus suņu īpašniekus. Pirmos viņi bumbo ar modernākajiem ieročiem, bet pret otrajiem vēršas ar jaunākajiem zinātnes sasniegumiem.

Iedomājieties neuzkrītošās uniformās tērptu cilvēku grupu, kas apstaigā nomaļu pilsētas rajonu vai parku, uzmanīgi pētīdami zemi. Ik pa laikam viņi kaut ko paceļ un noglabā sterilā lietisko pierādījumu maisiņā. Taču šie izmeklētāji nedzen pēdas kādam slepkavniekam, izvarotājam vai teroristam. Viņi pēta suņu kakas.

Izraēlas pilsēta Petah Tikva sākusi īpašu programmu cīņai ar bezatbildīgiem suņu saimniekiem, kas nesavāc sava pastaigā izvestā drauga sūdus. Vispirms veterinārajās klīnikās, veicot mājdzīvnieku obligātās pārbaudes, tiek noņemti suņu DNS paraugi un saglabāti īpašā datu bāzē. Pēc tam pētnieki uzlasa sabiedriskās vietās atstātās suņu kakas un veic tām DNS analīzi, identificējot konkrēto suni. Visbeidzot atliek tikai datu bāzē noskaidrojot tā saimnieku un piesūtīt viņam soda naudas rēķinu. Paslēpties nav iespējams – Lielas Brālis tevi vēro!!!

„Mans mērķis ir likt pilsētas iedzīvotājiem saprast, ka kopīgiem spēkiem mēs varam uzlabot savu apkārtējo vidi,” stāstīja pilsētas galvenā veterinārārste Tika Barona. Cita starpā DNS datu bāze palīdzēs cīnīties ar suņu ģenētiskajām slimībām, precizēt viņu ciltskokus un noskaidrot noklīdušo suņu personību, aizstājot nepieciešamību pēc elektroniskajiem čipiem.

Avots: Reuters

Komentāri (2)
clubx.lv: Jo tālāk, jo trakāk.
Pat noziedzinieku atrašanai tik daudz laika un līdzekļu netērē :D
05/01/2009 14:01
mirkšķis: šis ir ļoti efektīgs veids, kā pret to pašu problēmu cīnīties Rīga, tikai suņu vietā būs Maskavas ielas bomži!
14/09/2016 10:43
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: