Uzspēlējam kariņu?!
Publicēts 29. septembrī, 2008.
Dažādās pasaules lielpilsētās jauniešu vidū populāra kļuvusi puslegāla algotu slepkavu simulēšanas spēle „Ielu kari”. Trīs nedēļu turnīra garumā viņi viens otru medī pa pilsētas ielām un… „nogalina”.

Nu labi – nenogalina pa īstam, bet tikai apšļaksta ar ūdenspistoli. Turnīru noteikumi ir apmēram sekojoši. Piesakoties „Ielu kariem”, dalībnieks (vai dalībnieku komanda) saņem aploksni sava upura dosjē – fotogrāfiju, vārdu un uzvārdu, mājas adresi, darba adresi un kontaktinformāciju. Izmantojot šos datus, „slepkavniekam” noteiktā laikā (parasti – divas, trīs nedēļas) jāpiekļūst savam mērķim un „jānogalina” tas ar ūdenspistoli. Upuris, protams, nav nevainīgs iedzīvotājs, bet tāds pats spēles dalībnieks, kurš saņēmis uzdevumu „novākt” vēl kādu…. Ja „slepkavniekam” izdodas savu upuri saslapināt, viņš no viņa saņem aploksni ar sava nākamā upura datiem. Un tā turpinās, kamēr palicis tikai viens.

Ja visi ir pārāk uzmanīgi un nevar viens otru novākt pārāk ilgu laiku – visiem dalībniekiem tiek dots uzdevums novākt „Galveno Bosu” – spēles izgudrotāju, kuru apsargā ar ūdenspistolēm bruņoti miesassargi. Kurš pirmais viņu saslapina, tas dabū naudas prēmiju.

Līdz šim „Ielu karu” turnīri notikuši lielākoties ASV un Kanādas pilsētās, pa retam – arī kādā Eiropas lielpilsētā. Dalībnieki saka, ka tās sajūtas, kas rodas, stundām ilgi slēpjoties aiz miskastes pie sava upura namdurvīm vai arī trīs nedēļas, dodoties ikdienas gaitās, drebēt par savu dzīvību (es gribēju teikt – sausumu) esot nesalīdzināmi pārākas par tām, ko var iegūt šautuvē vai peintbolā.

 Ierosmei – pāris video:


Komentāri (9)
Džerijs Šterns: Mēs to spēlējam vēl savādāk :)
29/09/2008 14:36
strauss: izskatās fun
29/09/2008 15:00
sensenmans: izklausās interesanti. Šterna kungs, kā tad Jūs to spēlējat?
29/09/2008 15:06
OreMan: Ļoti interesants pasākums? Kad tas būs nokļuvis līdz Rīgai? ;)
29/09/2008 15:19
Black Napalm: ļoti interesanti.. jā, varētu ko tādu Rīgā noorganizēt - būtu jautri, it īpaši pa visu rīgu :) esmu dzirdējis, ka kojās esot spēlēts kas līdzīgs ar nosaukumu "mafija", kur spēles dalībniekiem tiek iedota lapiņa ar mērķa vārdu, un nošaušana notiek, pieliekot pirkstu pie galvas un pasakot "bang"..
Tur vēl bija noteikums, ka slepkavībai nedrīkst būt liecinieki, un ja kāds ir, tad mirst abi, un liecinieks (ja grib) var iesaistīties spēlē..
Bet pa visu rīgu, ar nepazīstamiem cilvēkiem, būtu jautri.
29/09/2008 16:28
Sekss: Ko tik cilvēki neizgudros lai nosistu laiku :) Bet patiesi izklausās jautri, tik nevisai patīkami būtu ziema to uzspēlēt :D
30/09/2008 09:44
Chirix: Ziemā varētu ūdenspistoļu vietā izmantot pikas. "Piku kari"... tas izklausās pat labāk nekā šitā jeņķu versija :)
30/09/2008 17:02
trakulis: nu peedeejie triis raksti loti interesanti, gribeetos gan vairaak ko no paša dzirdeet radošu ar kaadu PVN kas latvijai tik loti trrukst i razosanaa i intelektuaalaa jomaa
02/10/2008 19:41
Chirix: "Radošus ar PVN" es rakstu katru dienu, bet tikai par naudu. Par velti tikai gadījumos, kas uznāk īpaša iedvesma.
03/10/2008 11:36
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: